zaterdag 17 augustus 2013

Dag 9 – de Simiens verder verkennen in het spoor van de Queen - zaterdag 10 augustus


Het licht gewijzigde programma leidt ons vandaag naar een ander vertrekpunt voor een trektocht in de Simiens: het Kossoye viewpoint. Volgens onze Bradt-reisgids zou Queen Elizabeth II, toen ze in 1965 van Gondar naar Axum werd gereden, op deze plek haar high tea hebben laten aanrukken, zo getroffen als ze was door het uitzicht.  We krijgen weer het gezelschap van een lokale berggids en twee scouts (maar er is al een geweer minder in het spel). Alweer een prachtige tocht en alweer heel wat dieren en planten op ons pad. Hoogtepunt (figuurlijk want we bevinden ons dan op het laagste deel van de tocht) is een trek dwars door de bush waar we pal boven ons hoofd enkele actieve bavianen kunnen observeren. Het is dankzij de lokale gids dat we dit spektakel op het spoor komen. Die mannen kennen ‘hun’ Simiens door en door.








 
 

We nemen een late lunch in de Kossoye Lodge waar we ons voor het eerst in deze reis als toerist een beetje afgezet voelen. In vergelijking met alle andere restaurants betalen we het dubbele voor iets wat maar de helft van de kwaliteit van de overige maaltijden benadert. Het zal misschien met de historische high tea van Queen Elizabeth te maken hebben?


In Giant Lobelia, waarvan de bar ook een verzamelplek is van lokale mensen (mannen vooral), hebben we nog tijd voor heerlijke koffie, een blik op de lokale tv-zender (Ethiopische atleten aan het werk op het WK in Moskou). De uitbater heeft heel veel interesse voor onze Bradt-reisgids maar is helemaal niet akkoord met wat de auteur schrijft over zijn hotel (bvb dat er meestal geen warm water is). We laten in het midden wie gelijk heeft maar helpen hem wel op weg om zijn bezwaren te uiten bij de uitgevers van de gids.




 

Voor de laatste maal een eetfestijn met onze persoonlijke kok in het restaurant van Giant Lobelia en voor Abebe een mooi moment om te trakteren met een fles Ethiopische wijn. De fles Axumite Red Wine blijkt eerder een dessertwijn en het enthousiasme van onze wijnkenner(s)  is matig. Maar het is de emotie en de omkadering die maakt dat het ons toch smaakt.




 

Ons ontspannen feestgevoel wordt laat in de avond enigszins verstoord wanneer blijkt dat er enkele kinken in de kabel van ons verdere traject komen. De weg die we morgen zouden moeten rijden naar Axum blijkt in dit seizoen niet toegankelijk voor ons busje. Abebe en Getachew zijn druk in de weer met bellen naar hun resp. offices in Addis Abeba en wij proberen in al de onderhandelingen ook onze wensen en prioriteiten in de schaal te leggen. Laat in de avond zijn alle kogels door de kerk:  Gerard bevestigt telefonisch dat we de verdere reisweg helemaal omdraaien. We rijden niet naar Axum via de noordelijke piste maar volgen de boog weer naar beneden om via Gondar Lalibela te bereiken. In die relatief korte tijd heeft onze reisorganisatie Ethiopian Impressions alle hotelboekingen én de binnenlandse vlucht (Axum-Addis ipv Lalibela-Addis) aangepast. Dat is alweer geregeld en wij kunnen met een gerust gemoed ons bed opzoeken voor een korte nacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten